להיות במיטבי | עם רואי הניג

הפעם נתמקד באחד המפתחות החשובים ביותר להצליח – איך להתמיד באכילה נכונה.

“תאמין לי, צריך להימנע לגמרי מסוכר ומחיטה”, כך אמר לי בן דוד שלי, כשנפגשנו אתמול באירוע משפחתי.
“כשעושים את זה, כל החשק יורד, ואיתו גם המשקל”, הוא המשיך, “צריך ללכת עד הסוף”.

לא עניתי, כי כשמישהו אומר משהו בכזה ביטחון, נוכחתי שזה ממש לא מועיל להגיד משהו אחר.
אבל אז הוא שאל: “מסכים או לא מסכים?”

מבחינתי זה היה סימן לכך שבעצם הוא לא היה כל כך בטוח בכך, ולכן אמרתי לו:
“לדעתי חשיבה כזו היא סיבה לכך שכל כך הרבה אנשים לא מצליחים לאכול נכון ובריא לאורך זמן”.

“באמת?”, הוא שאל, “למה?”

סיפרתי לו את המשל של איזופוס על האלון וצמח הסוף. הסיפור קצרצר, אבל זה הספיק לו להבין את העניין.

הסיפור על האלון והסוף (מזכרון הילדות שלי):

עץ אלון ושיח סוף גדלו זה ליד זה.
התגאה האלון ואמר: ראה כמה אני חזק ויציב, ואתה חלש ומתכופף מכל רוח קלה”.
שיח הסוף לא ענה, והמשיך להתנודד ברוח.
לילה אחד פרצה סערה עזה. הרוח שנשבה היתה כל כך חזקה, שעץ האלון נשבר.
ושיח הסוף?
כדרכו התנודד ברוח, וכששככה הסערה נותר זקוף כמקודם.

             *    *    *

איך להתמיד באכילה נכונה

[לחצו למטה ומשמאל על “המשך קריאה”  ↓ ]

כדי לאכול נכון לאורך זמן, כדאי לאמץ אורח אכילה שאפשר להמשיך איתו לאורך זמן,
ולכן כדאי שזה לא יהיה משהו קיצוני מדי.

מניסיוני, להרבה אנשים לא מתאים להימנע לחלוטין מסוכר, מחיטה וכדומה.
נכון, יש דברים שיכולה להיות ממש התמכרות אליהם, כמו סיגריות, אלכוהול וכמובן סמים קשים,
אבל אוכל הוא לא אחד מהם.

מה שאופייני לגורמים הנ”ל, זה שאם נמנעים מהם תקופה ארוכה ואז צורכים מהם קצת,
ההתמכרות חוזרת מייד.

מה שנקרא “התמכרות לאוכל”, זה לא התמכרות אמיתית.
אדם שכביכול “מכור לסוכר”, ואז כתהליך למען בריאותו מפסיק לאכול סוכר לתקופה מסויימת,
יכול לאחר מכן לאכול מעט סוכר מדי פעם, ללא הרבה קושי, כל עוד הוא שומר על מודעות, כוונה וכללים סבירים.
זה, אגב, תהליך שהרבה אנשים עוברים אצלי בהצלחה.

לכן, לגבי אכילה, אני ממליץ למצוא כללים שהם קצת פחות נוקשים, ובכל זאת משפרים את הבריאות והגיזרה.
בואו ניקח את הסוכר והחיטה כדוגמאות:

 

1. סוכר

בהחלט מומלץ לא להרבות באכילת סוכר,
ובעיקר סוכר לבן או חום (עדיף במקצת על הראשון).

הנה כמה כללים שאפשר לאמץ:

  1. להימנע משתיה ממותקת
  2. אחרי רוב הארוחות, להימנע מאכילת קינוח
  3. לא לאכול יותר משתי קוביות שוקולד (ולהנות מהן מאוד)
  4. לא לאכול יותר מפרוסת עוגה אחת (כנ”ל)
  5. באירועים ובחגים לאכול במידה משני הקינוחים הנראים כטעימים ביותר
  6. לאכול עד 3 פירות ביום (אלא אם כן אתם פעילים גופנית)

 

2. חיטה

לדעתי, חיטה מלאה הינה בריאה לרוב האנשים (למעט רגישים לגלוטן),
אך הבעיה היא שכחברה התרגלנו לאכול המון ממנה, ולגוף זה יותר מדי, ואז הוא מגיב בצורה לא טובה.

היא טעימה וקל מאוד להכין מאכלים איתה –
יש מי שאוכלים חיטה בבוקר כדגני בוקר, בסנדביץ’ בהמשך היום, בקוסקוס בצהריים,
בעוגה אחרי הצהריים, ובפסטה ושקדי-מרק בערב.
בקיצור – יותר מדי.

הכלל שאני ממליץ לגבי אכילה של חיטה, הוא להשתדל לאכול מאכלים עשויים ממנה
פעם אחת במהלך היום.

הכלל הזה גורם לאנשים שמאמצים אותו, לגלות שיש עוד הרבה מאכלים
טעימים ומזינים שהם לא אכלו עד כה, ועכשיו הם נהנים מהם,
ומהיתרונות הבריאותיים שלהם, שלא היו במוצרי החיטה.

 

לסיכום

אנחנו רוצים לאכול נכון וכך להנות מבריאות טובה וגוף יפה.
אם אנחנו מזהים שאנחנו כל הזמן נכשלים בעמידה בכלל נוקשה של הימנעות מוחלטת ממשהו,
עדיף לעשות את הכלל לגמיש יותר – שיהיה ברור (למשל פרוסת עוגה אחת),
ושיהיה לטובתנו (וליהנות הרבה מאותה פרוסה).

 

אז שיהיה לבריאות ובהנאה,
רואי

 

 

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *