להיות במיטבי | עם רואי הניג

הפעם טיפ קצרצר, כי אני עסוק מאוד בפרויקט חדש ומרגש, שבקרוב אספר עליו.

אבל למרות שהטיפ קצרצר, ככה הוא גם חשוב:

להבחין בין מאכל שמזין את גופי,
לבין מאכל שעושה טוב לנפשי

 

מזון מזין את הגוף שלנו, ומכניס לתוכו חומרים חיוניים כגון:
חלבונים, ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות. המזון הינו הדלק של גופנו, וכדאי לנו שהדלק הזה יהיה איכותי ככל הניתן.

יש מאכלים שעושים טוב לנפש שלנו. הם גם עוזרים לנו לא להרגיש רגשות ומצבי רוח לא נעימים.
גם זה חשוב, לא?

התשובה שלי, היא שבהחלט כן – חשוב מאוד.
רק חשוב גם שנדע להפריד בין השניים, ועוזר מאוד, כשיש לנו אפשרות לאכול משהו “לא בריא” או משמין, שנשאל את עצמנו:

2 שאלות שעוזר לשאול:

———————————————————————–

1. “מה האכילה תעשה לי עכשיו –
תזין את גופי, או תעשה טוב לנפשי (אולי על חשבון גופי)?”

2. “מה אני בוחר/ת לעשות עכשיו?”

———————————————————————–

נסו לשאול את 2 השאלות האלה לפחות פעם ביום בשבוע הקרוב,
בסיטואציות שנראות לכם כאכילה רגשית.
כמובן שאפשר להעמיק יותר, אבל הפעם בכוונה אני מציע רק את 2 השאלות הפשוטות האלה.
לפעמים יש הרבה כוח בפשטות – במקרה הזה, עצם ההבחנה, יכולה לעשות הבדל רב.

אשמח שתכתבו לי או (עדיף) במקום לתגובות למטה – איך שאילת השאלות האלה השפיעה.

לבריאות ובשמחה,
רואי

 

 

2 תגובות

  1. יופי של טיפ .
    מפתח להכל.
    אם אצליח בזה הצלחתי בהכל .
    רק צריך לזכור רת זה כל הזמן .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אל תפספסו את הוידאו והמאמרים החדשים:

הירשמו למגזין שלנו

וקבלו עוד הרבה ידע על שילוב של בריאות וחיים טובים
מגזין להיות במיטבי מאת רואי הניג