להיות במיטבי | עם רואי הניג

אכילה רגשית לא מאוזנת מפריעה להיות בריאים, להיראות טוב ולהרגיש טוב, אבל מה זו בעצם אכילה רגשית?

התשובה הכי פשוטה היא – אכילה שמונעת מהרגש.
כשעצובים, כועסים, מיואשים, עצבניים, מתוסכלים, ועוד ועוד – עשויה להתעורר בנו תשוקה לאוכל.
אנחנו מרגישים שמתחשק לנו.

אך למעשה, מה שאני קורא אכילה רגשית זה הרבה יותר רחב –
היא קשורה להרגלים שלנו, לאמונות שלנו, לדימוי העצמי, לכך שאנחנו לא מתכננים היטב מתי נאכל, מתי נבשל ומתי נקנה מצרכים, למקום שאנו שמים את עצמנו בסדר העדיפויות, ועוד ועוד.

בקיצור – כל מה שקשור בנפש שלנו, שמשפיע על האכילה שלנו.
כשבאים אלי לליווי אישי או לסדנה, אחת המשימות החשובות שלי היא לאתר במה הכי חשוב להתמקד, לאזן ולהיטיב, כדי להשפיע בצורה הטובה ביותר על האכילה ועל התוצאות שהיא תביא – הבריאות, המראה, ההרגשה, הדימוי העצמי.

ובכל זאת, מה עם הרגשות?
גם איתם חשוב להתקדם, כלומר – כשעולה בנו רגש לא קל להרגשה – מה לעשות איתו?

זוהי משימה חשובה נוספת שאני עושה – לסייע לחוות ולהתמודד עם רגשות בצורה נכונה, מאוזנת ומקדמת, ובהמשך אעשה פודקאסט בעניין,
אך הנה משהו חם חם מהתנור שקורה ממש עכשיו –

משפחת מניקס, קולגות שלי, מוציאים קורס וידאו חדש: עוצמת הרגשות“.

שווי הקורס הוא 500 שקלים, אבל בזמן הקרוב בלבד הוא הולך להיות זמין במלואו בחינם. בקורס יוסבר בין השאר:

 צפיתי בשיעור הראשון (ממש נראה כמו סרט) לפני זמן קצר, ולדעתי הוא מצויין וחשוב וכדאי לראות אותו, ובזמן הקרוב אפשר לעשות זאת בחינם.

שיהיה המשך שבוע מצוין,
רואי

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *