להיות במיטבי | עם רואי הניג

עקרון “מהקל לכבד”

בפעם הראשונה, אני כותב לכם על עיקרון,
שאיתו אני מלווה רבים ורבות להצלחה –
“מהקל אל הכבד”.

אז מה זה העיקרון הזה?
ראשית, הכוונה היא לא לגבי משקל. להפך 🙂
הוא עוזר לאכול נכון ומבחינת משקל –
לעבור מהכבד לקל.

והנה העיקרון:

כבני אדם, יש בנו נטייה טבעית לרצות לא להתאמץ הרבה.
זו לא עצלנות, זה טבעי –
השאיפה שיהיה לנו קל ככל האפשר.

וגם אני הייתי רוצה שיהיה לכם (ולי) הכי קל שאפשר.
אבל…

 

אנחנו רוצים גם תוצאות, נכון?

אנחנו רוצים לאכול בריא ולהיות בריאים.
להביא את הגוף שלנו לכושר ולגזרה שאנחנו מרוצים מהם.
להיראות טוב.
אלו לא בקשות גדולות כל כך…

זה הזמן לחזור לשאלה שהתחלנו איתה –
לנהל יומן אכילה, או לא?

התשובה היא שבכלל צריך להתחיל במשהו חשוב יותר – 
השגת התוצאות בהן אנחנו רוצים:
הבריאות, הגוף היפה, ההרגשה הטובה עם עצמנו ולגבי עצמנו.

אם אנחנו יכולים להצליח בכך בלי לנהל יומן אכילה –
יופי. למה להתאמץ שלא לצורך?
יש מי שיסתדרו מצוין גם בלי יומן.

אך אם התוצאות שלנו לא כל כך טובות – 
לדוגמה: המשקל תקוע, או שבדיקות הסוכר בדם לא משתפרות – 
זה פשוט אומר שצריך להתאמץ קצת יותר במשהו.


להתאמץ זה בסדר ואף חיוני – כשצריך

חשוב לציין כאן, שלהתאמץ זה בסדר –
לא הכל הולך בקלות בחיים, ולכן העניין הרי נוצר מלכתחילה.
אפשר לעשות יותר פעילות גופנית, או לבחור מזונות בריאים יותר,
לשנות אמונות מגבילות, ועוד ועוד.
וגם – לנהל יומן אכילה.

בעיני ומניסיוני, יומן אכילה זה כלי חזק מאוד למודעות ומוטיבציה,
ומי שמשתמשים בו, בדרך כלל משיגים תוצאות טובות יותר
מאלה שלא משתמשים בו.

לרוב גם אין צורך להשתמש ביומן אכילה לתקופה ארוכה,
אלא למשך הזמן שנדרש כדי שנראה איזה אכילה
מאפשרת להיות בכיוון ובדרך לתוצאות שאנו רוצים.
כשזה נהיה ברור, אפשר להניח ליומן.


לסיכום:

אם אנו מגיעים לתוצאות שאנו רוצים,
בלי יומן אכילה – מצויין.
אם לא – זהו אחד הכלים היעילים ביותר להצליח בכך,
וגם אז, לאחר זמן, אפשר להניח לו,
עד שמורגש שוב הצורך בו.

זהו העיקרון – “מהקל לכבד” – מהמאמץ הקל אל המאמץ הכבד – 
כדי להשיג מה שרוצים.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *