להיות במיטבי | עם רואי הניג

לפני זמן מה באתי כאורח לסדנה של קולגה שלי – עינת שגיא, שהסבירה מה נכון ובריא לאכול. היתה סדנה מצויינת עם הרבה ידע חשוב.
לפני סופה, שאלה מישהי בקהל בקול קצת מיואש: “אבל מי מלמד איך לעמוד בגבולות???”

אני, שישבתי בשורה הראשונה, הרמתי את ידי.
(גם) בשביל זה, אתם קוראים את הבלוג שלי, נכון?

אז אני יודע ואתם יודעים, שלא מספיק לדעת מה נכון לאכול, כי כשאוחזים התשוקה, הדחף והכורח לאכול משהו אחר מכך,
לעיתים קרובות אנו מוצאים את עצמנו חסרי אונים – זוהי אכילה רגשית לא-מאוזנת.

אבל זה לא חייב להיות כך, ואחד הדברים החשובים ביותר שעלינו לעשות כדי להשתחרר מהכורח לאזן את האכילה הרגשית וכך לאכול נכון, להיות בריאים יותר ובמשקל הנכון לנו, זה: לזהות למה אנו נדחפים לאכול את מה שאנחנו יודעים שמזיק לנו.

ללא המודעות הזו, נהיה כמו בובות על חוטים בתיאטרון בובות, ש”מישהו” שולט בהן מלמעלה.

עם המודעות הזו, סוף סוף אנו מקבלים את חופש הבחירה לעשות מה שאנו יודעים שנכון לנו, ושמוביל אותנו לחיים טובים של בריאות ושמחה בגופנו ובעצמנו.

איך לדעת מה גורם לכך שיתחשק לנו?

הנה 3 שאלות שעוזרות לזהות זאת:

1. מה קרה לפני שהתחשק לי?
לדוגמה: “מישהו העליב אותי”.

2. מה קורה עכשיו, כשמתחשק לי:
לדוגמה: “אני עובדת כבר הרבה זמן מול המחשב ומשעמם לי”

3. מה יקרה אחר כך ולכן עכשיו מתחשק לי:
לדוגמה: “אלך לישון, אך אני מרגיש שלא נהניתי מספיק היום”

 

שבוע מצוין,
רואי

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *