להיות במיטבי | עם רואי הניג

איך לא לחטוא באכילה לא-בריאה - שינוי מעשינו והרגשתנו באמצעות המילים הנכונות [פודקאסט #31]

לא לחטוא באכילה לא-בריאה - בעזרת המילים שלנו

לא לחטוא באכילה של מאכלים פחות-בריאים, זה לא עניין של להצליח להיות מושלמים באכילה, אלא בניסוח נכון ומועיל יותר של המילים בהן אנו משתמשים. 

במודע או שלא במודע, מילותינו משקפות את איך שאנחנו מרגישים ותופשים את מה שאנו עושים, ומצד שני גם קובעות את איך שאנחנו מרגישים ותופשים את מעשינו והתנהגותינו.

אז במקום לחשוב איך לא לחטוא באכילה, באילו מילים כדאי להשתמש לגבי אכילה של מאכלים פחות בריאים?
על כך בדיוק נדבר בהמשך.

לא לחטוא באכילה - איך לשנות את הראש
לא לחטוא באכילה - דרך שינוי חשיבה

מטרת הפודקאסט

בפודקאסט זה, המטרה היא שבעזרת ניסוח נכון ומדוייק יותר של המילים שלנו, נפסיק להתעסק באיך לא לחטוא באכילה, ולחשוב על עצמנו כחוטאים.

כך נצליח גם לאכול נכון יותר וגם בקלות רבה יותר – מהמאכלים הפחות-בריאים שאנו אוהבים.   

האזינו לפודקאסט:

[powerpress]

אהבת את הפודקאסט?
אם יש לך חברים שירצו לשמוע, לחצ/י למטה לשתף:

Facebook
Email
WhatsApp

רעיונות משמעותיים

סמנטיקה = משמעות

המשמעות של סמנטיקה היא משמעות. למילים שונות יש משמעות שונה, ולכן הבחירה במילים והניסוח שלהן משפיע מאוד על מה שעליו אנו מדברים. 

המשמעות של לקרוא לאכילה שלנו "חטא"

כשאנחנו קוראים לאכילה שלנו חטא, וחושבים איך לא לחטוא באכילה, אנו גם מרגישים רע בגללה, וגם באופן פרדוקסלי, גורמים לכך שנאכל יותר בצורה ה”חוטאת” הזו. 

סיפור גן עדן וחטא עץ הדעת מראה חלק מהפסיכולוגיה של החטא, בכך שאיסור ומתן משמעות ערכית שלילית למשהו, בעצם מגביר את כוח הפיתוי שלו.

לדעתי, עדיף לא להשתמש במילה “חטא” לאכילה של מאכלים לא-בריאים, ולא להפוך את עצמנו לחוטאים בגללה.

הדרך לא לחטוא באכילה, היא להפסיק לחשוב על אכילה לא-בריאה כחטא. וזה לא סתם כדי לטייח עובדות ולייפות את המציאות – כך אפשר ממש לשנות את המציאות, כי אז האכילה עצמה משתפרת.

עדיף לא לאכול כפרס

מתן פרסים לעצמנו באמצעות אכילה זו אחת הדרכים של אכילה רגשית – בכך האכילה שלנו באה כתגמול על משהו אחר שעשינו, ולכן היא לא מחוברת לצורך הפיזיולוגי שלנו, ולגוף היא מיותרת. היא נותנת הרגשת הישג, ביטוי לשמחה וחגיגה, ונותנת לנו “סיפוק עודף” על משהו שעשינו.

למרות שאני לא פוסל את זה – זה בסדר גם לאכול כפרס, כדאי שזה לא יקרה יותר מדי.
הנה כמה דרכים להימנע מאכילה כפרס:

1. להעריך יותר את מה שהצלחנו או שאננו מצליחים לעשות. לטפוח לעצמי על השכם, או להיכנס למחמאות או התודות של אחרים להיכנס מאוזן אחת ולא לצאת מיד מהאוזן השנייה…

2. אם משהו שאנו עושים אינו מביא לנו סיפוק, ועלינו לתת לעצמנו פרס בנוסף – אולי לא כדאי לעשות אותו.

3. אם הדבר שאנו עושים קשה ולא נעים, אך אנחנו חייבים לעשותו – האם במקום לתת לעצמנו פרס, אנחנו יכולים לשנות את החשיבה שלנו ולקבל את הכרחיותו וחשיבותו של הדבר, ולהעלות את הרגשת הערך שאנו מקבלים ממנו.

4. למצוא פרסים שאינם קשורים לאכילה – לקחת לעצמנו הפסקה ומנוחה, להתקשר לחברים, לצאת לסרט, לקרוא ספר טוב שמזמן לא הגענו אליו, וכדומה.  

פשוט להנות

הכי פשוט – כדאי לקרוא לאכילה של מאכלים פחות-בריאים – הנאה.

עשו את זה כי זה טעים, כדי ליהנות. הכי פשוט, הכי נכון.

וגם אם זה לא כל כך בריא, וגם אם זה לא הכי דיאטטי – לפחות תיהנו מזה.
ולכאן כדאי להוסיף גם את האכילה במידה – אם המידה של מה שאוכלים לא רבה, זה גם פחות מזיק.

הקסם הגדול קורה, כשבאמת לא מתייחסים לאכילה כחטא, היא נרגעת ופוחתת מעצמה ובלי מלחמה,
כפי שאנו לומדים בקורס “לאכול במידה, ליהנות יותר ולרזות בטבעיות”. 

לסיכום

הדרך לא לחטוא באכילה, ובאותה עת גם ממש לשנות את האכילה שלנו, היא לא להתייחס ולא לקרוא למאכלים הפחות בריאים שאנו אוכלים לעיתים כחטאים. עדיף שלא תהיה “ארוחת חטאים מותרת” ביום, בשבוע או בחודש. 

כדאי לנו לצאת מחשיבה של חטא, ובמקום זה לתת מקום בחיינו ובפינו גם למאכלים הפחות בריאים, ולעשות זאת בלי רגשות אשמה ונקיפות מצפון, מתוך שלמות ופרגון לעצמנו, בהנאה רבה ככל האפשר…

ובמידה – מהכל.

מקורות נוספים

1. פרפקציוניזם – המלכודת של איזון אכילה רגשית והצלחה בכלל

2. דחיינות - איך להימנע ממנה ולהתחיל לאכול נכון כבר עכשיו

3. קורס "לאכול במידה, ליהנות יותר ולרזות בטבעיות"

שאלה לך:

באילו מילים יוצא לך לדבר ולחשוב על האכילה שלך?

יהיה נהדר אם שתשתפ/י למטה בתגובות, כדי שגם אחרים יקבלו רעיונות טובים.

אהבת את הפודקאסט?
אם יש לך חברים שירצו לשמוע, לחצ/י למטה לשתף:

Facebook
Email
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אל תפספסו את הוידאו והמאמרים החדשים:

הירשמו למגזין שלנו

וקבלו עוד הרבה ידע על שילוב של בריאות וחיים טובים
מגזין להיות במיטבי מאת רואי הניג