להיות במיטבי | עם רואי הניג

אחרי הפוסט של “למה אשתי השתגעה והכינה מרק חומוס?“, הרבה מכן ביקשו את המתכון של המרק,
לכן ביקשתי אותו מחגית והיא הסכימה שאפרסם אותו באתר.

אבל…

 

אזהרה: הדודות אף פעם לא מגלות באמת איך להכין את המרק המפורסם שלהן.
תמיד יהיה חסר המרכיב הסודי שנותן את הוואוו!

ובכל זאת, המרק הזה מעולה גם ככה.
תהנו 🙂

המתכון של מרק החומוס המפורסם של הדודות (בערך…)

מצרכים:

800 גר חומוס יבש

3/4 קילו דלעת טריה

1 בצל קצוץ

2 כרישות קצוצות

חבילת כוסברה – קצוצה

כף אבקת מרק עוף

פלפל

מלח

כפית כורכום

כף שמן

שקית אבקת אפיה

 

אופן ההכנה:

  1. שופכים את החומס לסיר עם מים רותחים ושקית אבקת אפיה. כמה דקות לאחר שהמים רותחים לכבות את האש, להוציא את החומוס ולקלף את הקליפות של החומוס מהחומוס.
  2. להעביר את החומוס המקולף ולבשל אותו עם מים, כף שמן וכפית כורכום במשך שעה בסיר לחץ (או שלוש שעות בסיר רגיל, על אש נמוכה).
  3. לאחר שהחומוס התבשל, להוסיף את הדלעת, הבצל הקצוץ והכרישה הקצוצה ולהמשיך לבשל על שהדלעת מתחילה להתפורר.
  4. לעבד את כל רכיבי המרק באמצעות בלנדר יד עד שהמרק מקבל מרקם סמיך ואחיד.
  5. להוסיף את הכוסברה, המלח, הפלפל ואבקת מרק העוף לפי הטעם, לערבב ולכבות את האש.
  6. לאכול בהנאה [את זה אני הוספת  ר.ה.]

——-

 

הרבה בריאות ושמחה,

רואי

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *