להיות במיטבי | עם רואי הניג

ברוכים הבאים לפרק מספר 3 של תוכנית הפודקאסט: לאכול נכון מתוך איזון פנימי.
בפרק זה אני מדבר על השגיאה האחת שאם מתחילים שינוי תזונתי איתה, סביר ביותר שהוא לא יצליח.
לאחר מכן אני מסביר איך למנוע אותה ואיך לבנות את איך שנכון לנו לאכול באופן שיחזיק מעמד זמן רב.

השגיאה הזו היא לאמץ תפריט או הנחיות תזונתיות שגורמות לנו להרגשת מחסור, חסך, דיכוי עצמי, תסכול וקיפוח.
כדי להימנע מכך עלינו לשנות את סדר העדיפות של 2 היבטים:
הרגשה סבירה שלנו מהימנעותנו ממזונות לא-בריאים או משמינים, קודמת לקידום המטרות שלנו.

 

הקשיבו לפרק:

[powerpress]

איך לבנות את האכילה הטובה בשגרה:

האכילה הטובה בשגרה

 

טיפ תזונתי:

כשאנו רוצים לעשות שינוי תזונתי, כדי להתחיל ממה שקל –
לשבת ולעשות רשימה של מה שאוכלים והוא לא-בריא / משמין, ולא קשה להפסיק לאכול ממנו.
כך אנו מקבלים את היתרונות הבריאותיים של השינוי בקלות יחסית, חווים שיפור,
וצוברים מומנטום שמעודד להמשיך לעשות עוד.

 

בפרק הבא:

בפרק הבא אדבר על נושא חשוב וטעון מאוד: האם להישקל, ואיך לעשות את זה באופן מועיל.
מאוד אשמח אם תכתבו לי שאלות על כך או שתשתפו אותי בחוויות משמעותיות מהחיים לגבי זה,
בכתובת: [email protected].

 

 

 

תגובה אחת

  1. כלכך נכון ! בדיוק אתמול, כשהתחשק לי שווארמה בלאפה, השתלשלות העניינים היתה שונה בעקבות (ובזכות) אחת ההרצאות שלך.
    בדרך לשווארמה ניהלתי עם עצמי דיון בו פרסתי בפני את האופציות, אולי רק לאפה אבל בלי שווארמה אלא עם סלט או משהו בריא, אולי רק בפיתה ובלי צ’יפס… ואולי ואולי.
    ואז הודתי בפני עצמי שאם אני לא אוכל עכשיו את השווארמה בלאפה אז אני לא באמת אתן לעצמי את מה שאני רוצה, ואני עדיין ארגיש שחסר לי , ואני אפצה על זה בימים הקרובים וזה יעשה לי נזק.
    ולכן, אכלתי שווארמה בלאפה, חישבתי את הקלוריות שלה בהתאם לתוכן, ובשאר היום דאגתי לאזן את סוג המזון והכמויות כך שבסך הכל לא חרגתי ולא “פשעתי”.
    אכלתי שווארמה בלאפה, סיפקתי את הצורך שעלה, לא חטאתי – לא היה צורך להלקות את עצמי או לכעוס או להתעצב ולהתבאס, הכל היה מודע ושקול , נעים וטעים !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *