הרצאות:

1. בלי דיאטה - כך מצליחים!

בלי דיאטה - כך מצליחים | רואי הנג

אל תתחילו עוד דיאטה – זה יגרום לתוצאה ההפוכה

קשה לכם לאכול בריא ו/או לרזות?

אל תתחילו סתם עוד דיאטה – היא רק תעמיק את הבעיה ותגרום בסופו של דבר למשקל לעלות ולכם להרגיש אשמה. הבעיה אינה לדעת מה נכון לאכול וממה להימנע, אלא מה שקורה ברגע האמת, כשמתחשק לך מאכלים כגון שוקולד, צ’יפס, בורקס, עוגות ועוד.

זוהי בעצם אכילה רגשית, ורק כשיודעים לפתור אותה, מצליחים לאכול בריא ולרזות, ולהישאר כך.

אז למה "פתאום" מתחשק לנו לאכול שוקולד, או מאפים או מלוחים, וכדומה, ומה לעשות עם החשקים האלה כדי שהם לא יפגעו בבריאות או במשקל ובגזרה שלנו?

בהרצאה זו נדבר על מנגנוני האכילה הרגשית, שהיא המקור לחשקים האלה, ונדבר על איך להבין אותם ומה לעשות איתם, וכך להצליח: 

בהרצאה מלאת תובנות זו, תגלו בין היתר:

ההרצאה מלאה בדוגמאות עסיסיות ובסיפורים מהחיים, מקנה ידע והבנה בשילוב עם טיפים מעשיים, 
ומעניקה לשומעיה חוויה מועילה, משמעותית, ומהנה גם יחד.

2. לאכול ולגדול (כמעט) כמו גיבורי-על

הרצאה לילדים - איך לאכול כדי להיות חזקים, חכמים ובריאים

אצל ילדים (ומבוגרים), הגבלות ואיסורים נוקשים לגבי אכילה,
הינם מהגורמים העיקריים לאכילה לא-מאוזנת ולא-בריאה.

רואי מסייע לילדים לפתח מודעות והבנה של ההיבטים הרגשיים והנפשיים של האכילה,
וכך נהייה להם קל יותר להצליח לאכול נכון ובריא מתוך איזון, הרגשה טובה ושלום פנימי.

הרצאה על אכילה בריאה של ילדים

מה נעשה במפגש:

רואי הניג בהרצאה לילדים
רואי הניג בהרצאה לילדים

ההרצאה מהנה ומשעשעת,
משלבת קטעי וידאו מצחיקים מתוכניות טלוויזיה וסרטי ילדים,
ומקנה הבנה בשילוב כלים וטיפים מעשיים ומותאמים לילדים בגילם של השומעים,
בין אם הם בגן, ביסודי, בחטיבת הביניים או בתיכון.

3. לגדל ילדים שאוהבים לאכול בריא

איך ללמד את ילדינו לאכול בריא ובמידה, בלי להעיק עליהם ובלי ליצור אנטי

"אני תמיד מעדיף להדריך את ההורים לגבי הילדים שלהם, מלהפוך את הילדים ל'מטופלים'. 
בעזרת ההנחיה שאני נותן להורים, רוב הילדים מגיעים לאיזון של האכילה, וההורים הם המדריכים שלהם."

רואי הניג

רואי הניג - הרצאה על אכילה רגשית
רואי הניג מרצה בפני 400 איש בתיאטרון גבעתיים

מה לא נעשה בשביל ילדינו

כולנו רוצים שילדינו אהובינו יהיו בריאים ויהיו במשקל תקין, וברור שאכילה בריאה הינה חשובה ביותר לשם כך. אבל כפי שלנו עצמנו לא קל לאכול בריא, כך גם לילדינו.

עלולים להיות קשיים רבים בדרך לכך – העדפה למתוקים וחטיפים פחות בריאים, אכילה של מעט מאכלים בריאים, תעשיית המזון שמייצרת ומפרסמת דווקא את הפחות בריא, ועוד.

גם לנו כהורים זה לא קל...

אנחנו – ההורים האוהבים והדואגים, שכמובן רוצים בטובת ילדינו, לעיתים לא קל לנו להראות להם את הדרך לאכילה בריאה:

כשאנחנו מנסים לעשות זאת, עלולות להתפתח מריבות שמעכירות על מערכת היחסים. 

לעיתים קרובות מתפתח אצל הילדים "אנטי" לאכילה בריאה ולמזונות דיאטטים. 

ולבסוף – לעיתים זה פשוט לא מצליח – הם ממשיכים לאכול לא-בריא, הבריאות נפגעת, המשקל עשוי לעלות ופוגע בהם גם מבחינה של דימוי וביטחון עצמי, ומבחינה חברתית.

אז מה עושים? איך להדריך בצורה נכונה את ילדינו בדרך לא-פשוטה זו?

בהרצאה חשובה זו יש 3 חלקים

4. על חיים טובים, שוקולד טעים, בריאות, והגברת פרודוקטיביות בעבודה

האם ניתן להגביר פרודוקטיביות בעבודה באמצעות אכילה נכונה?

בהחלט. על פי מחקרים, יש לחברות אבדן הכנסה בגלל חוסר פרודוקטיביות של העובדים, בעקבות בריאות לקויה ובעיקר הסחות דעת. 

כשאנחנו לא מרוכזים בעבודה, לפעמים מתחשק לאכול חטיפים. רוב מדריכות ומדריכי התזונה יגידו – פשוט אל תאכלו. תתגברו על זה. הבעיה היא, שכשזה מה שמתחשק, כל הידע התזונתי הופך ללא רלבנטי, ובסוף אוכלים ויותר מדי.

אז מה עושים עם זה?

בהרצאה נדבר על מה לעשות עם החשקים והתשוקות למאכלים הפחות בריאים שיש בעבודה – לא מתוך איסורים והגבלות נוקשות, אלא מתוך הבנה טובה יותר של הנפש והצרכים האנושיים שלנו.

נדבר על מצבים שונים בעבודה, ואיך להתנהל בהם כך שם נהייה בריאים יותר, גם לא תהיה עליה במשקל, וגם הפרודוקטיביות בזמן העבודה תשתפר.

ההרצאה מרתקת ושופעת הומור, ואשמח להתאים אותה לגודל החברה או המחלקה, ולאתגרים הספיציפיים בהקשר הזה, שיש בחברה עצמה. 

קיימת גם אפשרות להרצאות המשך או סדנת עומק, ואף הטבות אישיות לעובדים.

 

5. להבין אכילה רגשית (למטפלים)

איך לעזור למטופלים לאכול נכון ובריא יותר,
בלי להילחם עם עצמם, אלא מתוך מהבנה, העצמה והתפתחות אישית.

הרצאה על אכילה רגשית למטפלים
הרצאה על אכילה רגשית למטפלים

לכאורה הטיפול בתזונה הוא קל למדי –
צריך להסביר למטופל מה בריא לו לאכול, ותפקידו למלא אחר ההוראות.
אך ברוב המקרים, המציאות אחרת. 

חלק ניכר מהאנשים לא יצליחו לעמוד בהנחיות התזונתיות, וימשיכו לאכול שוקולד, עוגות וחטיפים, 
ושלל מאכלים "פחות-בריאים" נוספים.

סביר גם שמטופלים אלה ירגישו רגשות אשם ובושה, יפתחו חוסר אמון בעצמם, 
ובסופו של דבר יזנחו את הטיפול התזונתי, ואת התהליך הטיפולי שהם כה זקוקים לו.  

 

לא מספיק לדעת מה בריא ונכון לאכול – צריך גם ליישם את הידע הזה.
סיבה מרכזית לקושי לעשות זאת, הינה שחלק ניכר מהאכילה היא "אכילה רגשית".

זוהי אכילה שמקורה אינו בצורך פיזיולוגי של הגוף, אלא במניעים נפשיים.

הרצאה זו מותאמת במיוחד למטפלים, רופאים ועוסקים במקצועות פארא-רפואיים,
והיא מקנה יסודות להבנה טובה יותר של אכילה רגשית ושל הדרכים לאזן אותה – 
אצל המטופלים שלנו וכמובן גם אצלנו.

הבנה זו תאפשר לטפל באופן מעמיק יותר, מדויק יותר ומוצלח יותר.