להיות במיטבי | עם רואי הניג

מגזין להיות במיטבי

לחיות את חיי הכי טוב שביכולתי – עכשיו ובעתיד

   { גיליון  1 }

רואי הניג

סיפור קצר להתחלה:

“מה אתה רוצה על הלחם שלך – דבש או קצפת?”,
שאל קריסטופר רובין את פו הדוב.

“מממ, אני אשמח גם דבש וגם קצפת, 
אבל…
במחשבה שניה, אין צורך בלחם”.

     (מתוך הספר “פו הדב”, מאת א.א. מילן)

כמה מילים ממני:

הי חברות וחברים, אני סופר מתרגש לעשות כמה התחלות חדשות לראש השנה!

השינוי הראשון שאני רוצה לשתף אתכם, זה שינוי ממשי במה שאני כותב ומקליט ומצלם ומשתף איתכם. חשוב לי להסביר את זה: שנים רבות שעיקר העשייה שלי היה בתחום האכילה הרגשית וההרזייה בלי להרגיש בדיאטה. בהמשך לספרי “בעקבות התשוקה לאוכל” התמחיתי בנושא ופיתחתי שיטה חלוצית ומהפכנית לעזור לאנשים לעשות את המעבר החשוב מאכילה שגורמת להשמנה, בעיות בריאות, אשמה ודימוי עצמי נמוך, לאכילה מאוזנת, בריאה, שמביאה להורדת המשקל העודף מתוך שלום פנימי. 

אל דאגה, כמובן שאני ממשיך לעשות את זה, כולל ליווי אישי וסדנאות, אבל כבר הרבה זמן שאני רוצה לתת יותר מקום בעשייה ובכתיבה שלי לדברים אחרים – בריאות הגוף, כל העולם הרגשי-נפשי, ולעוד נושא שגם הוא הפך בשנים האחרונות ממרתק לחלק משמעותי של עולמי – תחום האפקטיביות והפרודוקטיביות.

ההבנה שתמיד עמדה ביסוד הגישה שלי, היא ההבנה ההוליסטית, כלומר שהכל בתוכנו (וגם חלק ממה שקורה בחוץ) מתחבר ביחד, ושחשוב לחבר הכל ביחד. וזה סופר נכון לגבי אכילה רגשית – התובנה שממנה יצאתי למסע בעקבות התשוקה לאוכל, ושתמיד האירה את דרכי, היא שרוב האכילה שפוגעת בגופנו היא אכילה רגשית, כלומר שמה שגורם לה הוא עולמנו הנפשי.
לכן, אם ברצוננו לשפר ולאזן את האכילה, עלינו לאזן את עצמנו ולשפר את מצבנו והרגשתנו – בכל היבטי חיינו.

והאמת, יותר מהעניין שלי באכילה רגשית, ואפילו בבריאות, הכי חשוב בעיני זה מה שלומנו כבני אדם – איך ההרגשה שלנו, איך החוויה הכללית שלנו כבני אדם, כולל הבריאות, כולל הכל.
לכן, מעכשיו, אדבר בצורה חופשית על כל התחומים שבהם יש לי מה לתרום לכך – לטוב הכללי שלנו בחיינו, ועל איך להיות ולחיות במיטבנו – עכשיו ובעתיד.

וההתחלה השניה – המגזין הזה, שבו מעכשיו אכתוב ואשתף את הפודקאסטים והוידאו שאני מקליט.

אני מאחל לכם קריאה מהנה ומעשירה,
וכמובן שנה טובה, של בריאות, אהבה, הצלחה, התפתחות אישית ואושר.

רואי

בגיליון הפעם:

בסימן ראש השנה והתחלות חדשות:

1. איך להתחיל (או לחזור לעשות פעילות גופנית)

2. איך לאכול בהנאה ובמידה בארוחות החג

3. תודעה גבוהה: איך להביא ברכה לעצמנו באמצעות אכילת תפוח בדבש

4. כלי רב עוצמה לשנה חדשה וטובה, שעד עכשיו עבדתי איתו רק עם אנשים בליווי אישי ובסדנאות: “תסריט אני בהצלחתי”.

מאחל לך קריאה מהנה ומועילה,
רואי

לבריאות שלך

איך להתחיל (או לחזור) לעשות פעילות גופנית

פעילות גופנית היא מהדברים שהכי משפיעים לטובה על הבריאות שלנו, וגם על ההרגשה שלנו. תפקוד ובריאות הלב וכלי הדם, הריאות, העצמות, הכליות, העור, המוח ועוד, משתפרים מאוד בעקבות פעילות גופנית, וגם ההרגשה שלנו בכלל.

אבל מה לעשות אם אנחנו לא בכושר, ולא קל לנו לחזור לכושר?

מצאתי 2 קטעי וידאו מצילמתי בתקופה שלא הייתי בכושר, ובדיוק התחלתי “לחזור לעניינים” ולכושר.

יש שם 2 טיפים או 2 רעיונות, שיעזרו לכם לחזור או להתחיל לעשות פעילות גופנית, והם נכונים לכל סוג של פעילות גופנית – ריצה, הליכה, שחיה, פילאטיס, יוגה, ועוד.

צפייה מהנה ומועילה: 

על אכילה רגשית והרזיה בלי להרגיש בדיאטה

איך לאכול בהנאה ובמידה בארוחות החג

תכף מגיעות ארוחות החג, ואם קורה לכם לאכול יותר מדי בהן, הכנתי לכם מדריך מיוחד:

מתכון 7 השלבים לאכילה במידה ובהנאה בארוחות החג

במדריך תמציתי זה, אני מסביר בקצרה איך להימנע מאכילה מוגזמת בארוחה, כדי שלא תכאב הבטן, ושלא תורגש עייפות, כדי לא לחזור אחורה עם המשקל והגיזרה (הרי יהיו כמה ארוחות…), ובשביל להנות באמת מהחג ומהחברה.

על מחשבות, רגשות ותודעה גבוהה

להביא ברכה לעצמנו באכילת תפוח ודבש

מנהג אכילת התפוח עם הדבש, מראה את הקשר הסמלי שבין תחושה המושגת באמצעות חוש הטעם, לבין חוויה כללית בחיים, ובמקרה של מתיקות – חוויה טובה. 

לא צריך לשכנע אף אחד בקיומו של קשר זה – כל אחד ואחת באשר הם בני אדם מרגישים זאת באופן טבעי, ובפסיכולוגיה תופעה זו נקראת סינסטטיה. בדומה, גם לטעמים אחרים יש סמליות הקשורה באופן כזה או אחר לנפש, לרגשות ולמצבי הרוח, אם כי הקשר בין מתוק לטוב הוא הברור מכולם.

 

באמצעות אכילת מאכלים שונים וטעימת טעמים שונים, אנו משפיעים על הנפש ועל מצבי הרוח שלנו באופן מודע ובעיקר לא-מודע. זוהי “אכילה רגשית”. 

אפשר לאכול עם מעט תשומת לב ואף כלאחר יד, ואז לא נהנים ממאכלים אפילו אם הם טעימים מאוד, השקענו רבות בהכנתם או שמחירם גבוה.

באמצעות מתן תשומת לב רבה יותר לתחושות המענגות שמעוררת האכילה, מתאפשר ליהנות ממנה הרבה יותר, ובנוסף לחוות סיפוק כללי. בראש השנה – בעת אכילת התפוח עם הדבש – הדבר בא לידי ביטוי בשיאו.

 

אכילת התפוח בדבש היא סמלית, כאמור, וכל מעשה סמלי מקבל את כוחו מהמשמעות שאנו מעניקים לו – בכך שאנו נותנים יחס מסוים למשהו, אנחנו גם מרגישים את היחס הזה בעצמנו. 

לכן, אם נאכל את התפוח בדבש כלאחר יד, כמנהג ישן ולא-חשוב, השפעתו תהיה מעטה, אם בכלל. אך אם נתייחס לכך כמשהו משמעותי, השפעת מנהג זה תהיה רבה יותר.

כשנגיע הערב לאכילת התפוח בדבש, כדאי לעצור לרגע, למצוא קצת שקט פנימי, לחשוב מה תהיה שנה טובה ומתוקה עבורנו, ולנסות להרגיש את החוויה של “טוב”. ואז, תוך כדי כך, לאכול את התפוח בדבש בהנאה ובהכרת תודה. חווית אכילת התפוח בדבש תתמזג עם ההתכוונות הפנימית לשנה טובה ותחזק אותה.

זו תהיה ברכה רבת עוצמה לעצמנו – לשנה טובה ומתוקה.

                    *

 

אם קראת את המסר הזה לאחר ערב החג, אין זה מאוחר מדי. ליהנות יותר מאכילה אפשר וכדאי תמיד, וכך גם הקישור בין חוויה טובה של אכילה לבין חיינו הטובים – בארוחות החגים הקרובים, כשאנו מזמינים חברים לארוחה, או מוזמנים לארוחה, כשאנו אוכלים ביום שישי עם משפחתנו, במסעדה ובבילוי חברתי, ועוד.

 

שתהיה שנת אושר ובריאות,

רואי

לאפקטיביות ופרודוקטיביות בעבודה ובכלל

תסריט "אני בהצלחתי" - כלי רב עוצמה, לשנה חדשה טובה

מי זוכר או זוכרת את הסדרה “מנהרת הזמן”, עם דאג וטוני?

עכשיו אני רוצה לשתף איתכם דרך רבת עוצמה שבדרך כלל אני עובד איתה עם אנשים שבליווי אישי איתי או בסדנאות. 

זה נקרא “תסריט אני בהצלחתי” והיא דרך שבה אנחנו יכולים לברוא לנו את המציאות שלנו, בכל נושא – באכילה, בעבודה, במערכות יחסים ועוד.

לכבוד השנה החדשה, שתהיה לכם הכי טובה שאפשר, אני רוצה לחלוק את זה איתכם.
צפו בהדרכה, והורידו את ה-PDF עם דף העבודה המשלים למייל שלכם.

אפשר לעזור עוד?

אני מזמין אותך לכתוב לי, לשאול ולהתעניין, ואחזור אליך בהקדם האפשרי. 

לשם כך יש ללחוץ על הכפתור למטה

קבלו את העדכונים האחרונים

הירשמו למגזין שלנו

איידע אותך כאן על המאמרים האחרונים שלי

מגזין להיות במיטבי מאת רואי הניג

לקבלת המדריך לאכילה מהנה ובמידה בארוחת החג, מלאו פרטיכם למטה:

עוד צעד קטן להשלים... 85%

יופי – כמעט שם!

להורדת הדפים למילוי “תסריט אני בהצלחתי”, יש למלא פרטייך למטה:

להתגבר על חרדת בחינות ולהצליח בפסיכומטרי

הי! מלאו פרטיכם ואצור קשר בקרוב:

רואי הניג - אודות