חום הקיץ ואכילה רגשית - כוח הפיתוי והתשוקה לאוכל [פודקאסט 38#]

חום הקיץ ואכילה רגשית - מה דומה בהם ואיך זה עוזר לנו לאכול נכון יותר

הפעם לכבוד ל”ג בעומר, נדבר על החשק שלנו, התשוקה שלנו לאוכל שבאופי שלה דומה מאוד לאש – אש התשוקה. 

כשמתחשק לנו, בא לנו, אנחנו מרגישים שעכשיו אנחנו צריכים לאכול ולא אכפת לנו משום דבר אחר!!! 

למה זה קורה? ומה עושים עם זה? 

הפעם נדבר על כך בסימן לג בעומר. 

חום ואכילה רגשית
חום הקיץ ואכילה רגשית

מטרת הפודקאסט

המטרה בפרק – שנבין למה לפעמים כל כך מתחשק לנו לאכול מאכלים שכל כך מנוגדים לדיאטה או לכללי הבריאות הסבירים, וגם מה לעשות במצב כזה.

אהבת את הפודקאסט?
אם יש לך חברים שירצו לשמוע, לחצ/י למטה לשתף:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

רעיונות משמעותיים

הטריגר - ניצוץ אש או אוכל מפתה

שריפה מתרחשת בגלל אש או ניצוץ, שתפסו חומר נוסף וגרמו לו לבעור. האש והניצוץ הם הטריגרים לשריפה.

ריח או מראה או איזכור בכתב או בעל פה של מאכל, הם טריגרים לחשק ותשוקה לאכילה של מאכלים שאינם בהכרח בריאים ומזינים את הגוף.

אבל הטריגרים הם לא האחראיים הבלעדיים לזה שכל כך מתחשק לנו… 

הגורמים שנותנים את הכוח לשריפה ולתשוקה

חום הינו גורם סביבתי המגביר את הסיכון לשריפות. כשחם מאוד, קל לאש להתפשט ולניצוץ להתלקח לשריפה, לכן בימים חמים כפי שהיה לנו בל”ג בעומר, מכבי האש מוציאים הנחיה להימנע ככל הניתן מלהדליק מדורות. 

הרגשות שלנו הינם גורמים פנימיים, אשר מגבירים את החשק והתשוקה שלנו למאכלים פחות-בריאים. כך עולה כוח הפיתוי של מאכלים אשר אחרת היינו פחות נמשכים אליהם.

כדאי לקחת את האחריות ולא להאשים את הסביבה

כשחם בחוץ, עדיף לנו להימנע מלהדליק מדורות כדי שלא יהיו שריפות. אם בכל זאת הדלקנו ופרצה שריפה, כדאי שניקח על כך את האחריות, ולא נאשים את מזג האוויר.

גם מבחינת אוכל ואכילה, עדיף שלא נאשים את חברות המזון והפרסומות בכך שהן יוצרות מפרסמות מאכלים פחות בריאים, אלא ניקח את האחריות עלינו, ועל המצב הפנימי שלנו שמעורר את התשוקות והחשקים למאכלים האלה. אני כן חושב שכדאי גם שתהיה ביקורת ופיקוח ממשלתיים כלשהם על החברות הנ”ל, ועם זאת, לנו עדיף להיות אחראיים לעצמנו – את זה תמיד אפשר לעשות – כל אחד ואחת לעצמם.

לסיכום

כוח הבחירה שלנו, הוא משהו שאנחנו צריכים להיות מודעים אליו, להבין אותו ולהשתמש בו. 

אם הוא חסר לנו, אנחנו נתקעים. כשאנחנו משתמשים בו נכון ויודעים להכניס אותו לחיים שלנו – זה כמו רוח גבית, או יותר נכון כוח משיכה שעוזר לנו להגיע לאן ולמה שהצבנו לעצמנו.

אז תשתמשו בו למה שבאמת חשוב לכם.

מקורות נוספים

1. השאלה שחשוב לשאול את עצמנו כל יום [פודקאסט #11]

2. מעגל "להיות במיטבי" - הפתרון השלם לאכילה נכונה

שאלה לך:

באילו סיטואציות עולה בך החשק למאכלים פחות-בריאים?

יהיה נהדר אם שתשתפ/י למטה בתגובות, כדי שגם אחרים יקבלו רעיונות טובים

אהבת את הפודקאסט?
אם יש לך חברים שירצו לשמוע, לחצ/י למטה לשתף:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
השארת תגובה