שוקולד ואהבה – 4 סיפורים שיכולים לקרות לנו [פודקאסט 50#]

שוקולד ואהבה - החיבור הקלאסי של אכילה רגשית

שוקולד ואהבה – זהו הנושא של הפודקאסט שלנו – פרק 50!!! לא יאומן – חצי מאה עברה. האמת היא שרציתי לעשות פודקאסט על איך להתמיד – לא מגיעים למספר כזה בקלות… 

אז לכבוד יום האהבה, נדבר הפעם על אהבה ושוקולד, עם 4 סיפורים אלטרנטיביים. 

יאללה – בואו נתחיל…

שוקולד ואהבה

מטרת הפודקאסט

המטרה בפרק: להבין יותר טוב איך להתייחס לתשוקות שלנו לאכילה – שוקולד ושאר ירקות, כך שגם נהנה מבריאות וגזרה יפה, וגם מחיים טובים בכלל.

רעיונות משמעותיים

רדיקלים חופשיים - פוגעים בגוף אבל גם הוא מייצר אותם

רדיקלים חופשיים הם חומרים שפוגעים בגוף שלנו. כאשר הם באים במגע עם תאי הגוף, ובפרט ה-DNA, הם יכולים לגרום בהם לשינויים שפוגעים בתיפקוד ובבריאות, ועלולים לגרום לסרטן, בעיות לב, ועוד.

הרדיקלים החופשיים נכנסים לגוף דרך האוכל שאנו אוכלים, האוויר שאנחנו נושמים, המים בהם אנו מתרחצים ושוחים.

כמו כן, הרדיקלים החופשיים מיוצרים בגוף בעת פעולת מערכת החיסון שלנו (שעובדת כל הזמן), ובעת פעילות גופנית – הם התוצאה הטבעית של חילוף החומרים שמייצר אנרגיה בשרירים. 

לסיכום - מאזן אנטי אוקסידנטים מול רדיקלים חופשיים, והבריאות שלנו

כדי לשמור על מאזן טוב ובריא, יש לפתח אורח חיים בריא, הכולל תזונה איכותית עם הרבה מאכלים מהצומח, והימנעות מזיהום אוויר. אם אתם עושים פעילות גופנית מאומצת כגון ריצות ארוכות, כדאי לקחת תוספי תזונה שמשפרים גם הם את המאזן הזה.

מקורות נוספים

1. הספר בעקבות התשוקה לאוכל - הנחה מיוחדת ליום האהבה (קוד קופון "אהבה")

2. איך לחזור לכושר לאחר לידה

3. אבחון עצמי אישי - מה צריך לעשות כדי להצליח לאכול נכון ולרזות

שאלה לך:

האם ביכולתך לאכול שוקולד באיזון ובמידה, או יותר מדי – לדעתך?

יהיה נהדר אם שתשתפ/י למטה בתגובות, כדי שגם אחרים יקבלו רעיונות טובים

אהבת את הפודקאסט?
אם יש לך חברים שירצו לשמוע, לחצ/י למטה לשתף:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
השארת תגובה